Skip to main content

П’ять позитивних ефектів для здоров’я від звичайної прогулянки

Далеко не всім подобається проводити годину в тренажерному залі або бігати. Багатьом надмірне фізичне навантаження і зовсім протипоказане. Не біда! Фахівці назвали п’ять позитивних ефектів для здоров’я від простої прогулянки.

Лікарі повідомили, що навіть 10-15 хвилин прогулянки на свіжому повітрі мають не менший сприятливий ефект на наш організм, ніж заняття фізичними вправами. Чим же хороша ходьба в середньому темпі?

Прискорюється метаболізм

Одне з досліджень, опубліковане в Нігерійському медичному журналі, показало, що якщо гуляти більше години в день, то ризик розвитку метаболічного синдрому зменшується майже на 30%. Метаболічний синдром – це комплекс змін, викликаний порушенням в обміні речовин. Він може призвести до діабету, серцево-судинних захворювань і навіть ранньої смерті. Метаболічний синдром є побічним ефектом малоактивного способу життя сучасних людей.

Збільшує тривалість життя

Вчені повідомили, що люди, які зберігають темп ходьби в більш зрілому віці, менше схильні до передчасної смерті і різних хвороб.

Допомагає позбавити від безсоння

Фахівці стверджують, що прогулянка на свіжому повітрі допомагає позбутися від безсоння не гірше, ніж снодійні. Експерти з США виявили, що люди, які регулярно займаються ходьбою краще засинають, ніж ті, хто, наприклад, займається в спортзалі силовими тренуваннями.

Допомагає зменшити число спалахів астми

Лікарі зазначають, що 15-хвилинні прогулянки допомагають людям, які страждають від астми зменшити частоту нападів на відміну від фізичних вправ, які можуть їх спровокувати.

Зменшує стрес

У нашому ритмі життя багато схильні до стресу. Так ось, вчені заявляють, що прогулянки допомагають відновити душевну рівновагу, якщо людина страждає від депресій і перенапруги.